Norges Korforbund

Takk til Norges Korforbund!

De tre J’ers betydning for vokalgruppen MEZZOs utvikling:

JENS, JIM OG JAKE!


I 2006 inngikk Mezzo medlemskap Norges Korforbund og dette har bidratt til at gruppen har utviklet seg både med tanke på repertoar, teknikk og formidling. Norgens Korforbunds kursvirksomhet, og da særlig SOMMERKORKOLEN og VOKALARM, samt ÅRHUS VOCAL FESTIVAL har hatt stor betydning.


Ensemblefølelsen

Flere sangere i mange av Follos vokalgrupper deltok i kurset ”Vokalensemble” på Toneheim 2005 under ledelse av Birger Egge-Hoveid. Dette resulterte i en egen konsert ”VOKAL KONFEKT” utpå høsten der vokaloktetten selv pluss fire ”hjemmevokalgrupper” deltok – fra Bergen og Oslo/Akershus!


Formidling

Etter et unikt møte med Peter Bom på Toneheim hadde Mezzo et inspirerende kveldsseminar med ham med fokus på formidling - vi lærte å ”velge våre øyeblikk”, dvs når virker de enkle, små effektene.


Stemmebruk ”Skru lyd”

På Toneheim i 2006 var sangpedagog Ruth Wilhelmine Meyer, som Mezzo hyret tre kvelder for å lære oss å ”sku vokal lyd” i gruppa. Nå begynte vi å bli bevisste på bruk av stemmen til de forskjellige genrè – som metall, halvmetall og den klassiske måte å synge på.


Avansert rytmikk – innstuderingsmetodikk

I 2006 var Jim Daus Hjernøe instruktør på kurset rytmisk ensembleledelse. Fokus på rytmikk og innstuderingsmetodikk med avanserte rytmer, samt spennende repertoarsmaksprøver som Zap Mamas ”Take me coco” og diverse Circlesongs av Bobby McFerrin gjorde at Mezzo nå tok steget inn i belgisk-kongulesisk verdensmusikk med egentraktert djembe!


Vokaljazz

Kurset på Toneheim i 2007 med Phil Matson lærte om vokaljazzens tilblivelse, gav oss spennende nytt jazzrepertoar som ”Gonna build a mountain” og ”I’ll be seeing you” – heftig ”close harmony” og økt kunnskap i bruk av lydanlegg for vokalgrupper.


Fantastiske vokalarrangement i genren pop/rock

I 2008 var Jens Johansen instruktør for rytmisk ensembleledelse hvor vi lærte innstuderingsmetodikk, repertoarvalg og teori vedrørende korarrangementer. Både dette kurset og felleskoret gav praktisk tilnærming til vakre ballader som Washing of the water og Stevie Wonders ”Loves the need of love today”, samt mer rocka stoff som Queen og Aquarius fra Hair.


Og ikke minst - kloke råd om hvordan man driver kor og om livet generelt.


Århus Vocal festival – 3. pris til Mezzo!

Mezzo ble håndplukket som eneste norske gruppe til å delta i vokalgruppe-konkurransen som gikk av stabelen under Århus vokalfestival 2009. Juryen besto blant annet av svenske Katarina Henryson fra The Real Group og professor Jim Daus Hjernøe ved Nordjyske musikkonservatorium, som var juryens overdommer. Mezzo vant tredjeprisen i hard konkurranse med fem andre vokalgrupper på høyt amatørnivå fra Danmark, Tyskland og Østerrike! Stimulerende!


Foruten The Real Group var Cosmos et svært spennende bekjentskap innen nyskapende og utradisjonell vokalmusikk.


VOKALARM i Trondheim – beatboxing

2010 var for Mezzo et gjennombrudd etter et dagsseminar med selveste Jake Moulton fra USA som ga undervisning og praktisk tilnærming til beatboxing – damestemmer ingen hindring! Enkle praktiske tips om hvordan komme i gang og konkrete tilbakemeldinger for repertoar som vi ønsket ta med tilbake til gruppa. Mezzo begynte etter dette kurset å eksperimentere med oktaveringspedalen i kombinasjon med beatboxing - enkle rytmer, med stort hell og til stor jubel fra våre tilhørere.


Ellers også nyttige seminarer om Complete Vocal Technic, eksperimentell sampling og om studioproduksjoner.


Århus 2011

Mezzo ble svært inspirert av gruppa Transistor Girls som ligger foran når det gjelder bruk av oktaveringspedal og beatboxing i jentegruppe! Kult!

Workshops med Bobby McFerrin er livgivende!

Og coaching med Peder Karlsson er avslørende, morsomt og uhyre lærerikt.


Sommerkorskolen 2011

Jim Daus Hjernøe bringer med seg et fantastisk verk for vokalgrupper av selveste Roger Treece ”Four Loves” - acappella med mic’er, raske skiftninger, avanserte rytmer, melodiøse sanger!


Mezzo idag

Etter alle disse lærerike, grensesprengende og nyskapende kurs mestrer Mezzo nå et sammensatt og variert repertoar fra Zap Mama og Queen til opera og klassisk - med egentraktert djembe og cello, oktaveringspedal og beatboxing. Morsomt!

Takk til Norges Korforbund for godt samarbeid og gode muligheter for utvikling!